6 Σεπ 2012

Βόμβα στο σκάνδαλο siemens: Η βουλή παραδέχεται εγγράφως ότι έχει την κατάθεση Χριστοφοράκου με τα ονόματα των δωροδοκηθέντων αλλά δεν τα χορήγει


Βόμβα στο σκάνδαλο siemens:  Η βουλή παραδέχεται εγγράφως ότι έχει την κατάθεση Χριστοφοράκου με τα ονόματα των δωροδοκηθέντων αλλά δεν τα χορήγει
Σήμερα έλαβα με συστημένη επιστολή από την Βουλή των Ελλήνων, την Γενική Διεύθυνση Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και την Διεύθυνση Ειδικών Μονίμων Επιτροπών το έγγραφο με Αριθμ. Πρωτ.167, 30 Αυγούστου 2012, το οποίο αναφέρει:

Kατόπιν των από 28.08.2012 και 30.08.2012 αιτήσεών σας για την χορήγηση αντιγράφων εκ του αποδεικτικού υλικού που τηρείται στο αρχείο της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, σας γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να ασκηθεί δικαίωμα πρόσβασης στα αιτηθέντα έγγραφα (σχόλιο: εδώ η Βουλή παραδέχεται ρητά ότι τα αιτηθέντα υφ εμού έγγραφα υπάρχουν), για τους λόγους που εκτίθενται κατωτέρω”:

Aναφέρει, απαραδέκτως, νόμους του Ελληνικού Δικαίου κι όχι του Γερμανικού που ισχύει και εφαρμόζεται πλέον στην χώρα μας.

Και το έγγραφο καταλήγει ως εξής:

Oι αιτήσεις σας δεν πληρούν τους όρους και τις προυποθέσεις των προαναφερομένων διατάξεων και κυρίως, δεν αποδεικνύουν το ειδικό έννομο συμφέρον, που απαιτείται για την γνώση των συγκεκριμένων εγγράφων (κι εδώ η Βουλή παραδέχεται ρητά ότι τα αιτηθέντα υφ εμού έγγραφα υπάρχουν)΅.

Η προισταμένη της Διευθύνσεως Μάρθα Καμπέρου
(το έγγραφο θα το δημοσιεύσω αυτούσιο αύριο στην σελίδα αυτή).

Σχόλια: 

α. τα έγγραφα που ζητούσα είναι η κατάθεση και απολογία του Χριστοφοράκου και η σχετική αμετάκλητη απόφαση της Γερμανικής Δικαιοσύνης, με τα ονόματα των δωροδοκηθέντων από την Siemens πολιτικών κομμάτων και προσώπων (βλ. αίτησή μου στο face), β. όπως δημοσίευσα και στο μακρό σχετικό μου άρθρο στο face, στην Εισαγωγή του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που κατατέθηκε την 25.01.2012 (υπάρχει στο site της Βουλής στο τμήμα των ΅Εξεταστικών Επιτροπών΅), αναφέρεται ρητά ότι η Εξεταστική Επιτροπή, κατόπιν αιτηθείσας δικαστικής συνδρομής από την Γερμανική Δικαιοσύνη, πήρε όλα τον φάκελο της σχετικής υπόθεσης από την Γερμανική Δικαιοσύνη, ο οποίος (φάκελος) αποτέλεσε και το βασικό αποδεικτικό υλικό για της Επιτροπής για την έκδοση του Πορίσματος, δεδομένου ότι σε αυτόν περιλαμβάνεται και η αμετάκλητη απόφαση του Γερμανικού δικαστηρίου.

Επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, δήλωσε επίσημα ενώπιον της Επιτροπής το 2011, ότι τα δικαστικά αυτά έγγραφα τα πήρε η Επιτροπής και από την ερευνούσα την υπόθεση Ελληνική Δικαιοσύνη (ανακριτής Ν. Ζαγοριανός, γ. αν και απαξιώ να αντιεπιχειρηματολογήσω εναντίον του αδιανοήτου επιχειρήματος του παραπάνω εγγράφου της Βουλής, για το ότι δήθεν ΅δεν έχω ειδικό έννομο συμφέρον΅ για να πρόσβασή μου στα αιτηθέντα έγγραφα, οφείλω να προσθέσω ότι κι αν ακόμα, στα άκρα, δεχτώ το παραπάνω επιχείρημα της Βουλής, οι βουλευτές έχουν την υποχρέωση και το νόμιμο δικαίωμα να αποκαλύψουν δημόσια στον Σώμα της Βουλής τα ονόματα των δωροδοκούμενων για τους εξής λόγους:

Για να σταματήσει η κωμική συζήτηση περί δήθεν νομικού κωλύματος για την αποκάλυψη των ονομάτων των δωροδοκηθέντων από την Siemens να αναφέρω εδώ, μόνο τούτου. Άρθρο 61 Συντ. Ο βουλευτής δεν καταδιώκεται, ούτε οπωσδήποτε εξετάζεται, ένεκα γνώμης ή ψήφου δοθείσης παρ αυτού κατά την άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων΅΅. Επίσης δίτε και το ανάλογο άρθρο 62 Συντ.

Αυτό απλά σημαίνει ότι εάν ένας βουλευτής αναφέρει τα ονόματα των δωροδοκηθέντων για οποιοδήποτε λόγο κατά την γνώμη του εντός της Βουλής, δεν έχει καμία ποινική ή άλλη συνέπειας (΅ασυλία΅ βουλευτών). Κι αυτός δεν είναι ο μόνος νομικός λόγος που οι βουλευτές όχι μόνο έχουν το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να αποκαλύψουν τα ονόματα, αλλά οι λόγοι αυτοί είναι κι αυτονόητοι και σε όποιον δεν ξέρει νομικά. Η Υψίστη Αρχή Δικαίου είναι το Εθνικός Συμφέρον και η Βουλή (η νομοθετική εξουσία) είναι ανεξάρτητη από την Δικαστική. Η ψήφος του λαού, ως προιόν έκφρασης της ελεύθερης βούλησής του, πράγμα που είναι η ουσία της Εθνικής Κυριαρχίας (Συντ. 1 και 52) δικαιώνεται μόνο με την πλήρη γνώση του λαού για το ηθικό και εγκληματικό ποιόν των υποψηφίων πολιτικών !!

Τέλος: To ένα θέμα είναι ότι όλοι οι πολιτικοί συγκαλύπτουν τα ονόματα. Το μεγαλύτερο όμως θέμα είναι ότι πολλοί βουλευτές που συμμετείχαν στην εξεταστική και ήξεραν τα ονόματα ΠΡΩΤΟΙ και από πρώτο χέρι, χτυπιόντουσαν στα κανάλια ουρλιάζοντας ΅γιατί ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς δεν ζήτησαν τα ονόματα από την Μέρκελ΅, εξαπατώντας και ξευτιλίζοντας την νοημοσύνη του λαού και βλαστημώντας καταπατώντας τον όρκο των.


http://www.ramnousia.com