6 Νοε 2011

Κόβουν και τα ελαιόδεντρα για καυσόξυλα στην περιοχή των Μεσογείων


Μεγάλο πλήγμα στους ελαιοπαραγωγούς των Μεσογείων έχει επιφέρει η δράση των αλλοδαπών και των αθίγγανων που στην κυριολεξία κατακρεουργούν τις καλλιέργειες ελιάς των κατοίκων της περιοχής...
Μέχρι πέρυσι, ήταν γνωστό ότι οι «λαθροθήρες» έκλεβαν τους καρπούς της ελιάς και τους μετέφεραν σε ελαιοτριβεία της περιοχής όχι μόνο για να εξασφαλίσουν το λάδι, αλλά και για να το πουλήσουν.

Φέτος, και πριν ακόμα ξεκινήσει η συγκομιδή της ελιάς, οι παραγωγοί ήρθαν αντιμέτωποι και με την καταστροφή, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες βρήκαν τις ελιές τους κομμένες και κατεστραμμένες. Φαίνεται ότι η παράνομη δράση των επιτήδειων και το «λαθρεμπόριο» δεν περιορίζεται πλέον μόνο στο λάδι, αλλά και στο ξύλο της ελιάς.

Όπως λένε οι κάτοικοι, το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ειδικά γύρω από τις περιοχές όπου κατασκηνώνουν παράνομα οι αθίγγανοι και απασχολεί ιδιαίτερα τους παραγωγούς του Κορωπίου και της Παιανίας, που ήδη έχουν προχωρήσει στη σύσταση ομάδων περιφρούρησης των ιδιοκτησιών τους. Μιλάνε μάλιστα, για ακόμα πιο σκληρά μέτρα που θα αναγκαστούν να πάρουν σε περίπτωση που πιάσουν επ’ αυτοφώρω τους δράστες.