12 Ιουν 2009

Microsoft: Χωρίς τον Internet Explorer τα Windows 7 στην Ευρώπη

Ξεχωριστή έκδοση για το λειτουργικό σύστημα Windows 7, η οποία θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, και δεν θα περιλαμβάνει τον browser Internet Explorer, θα δημιουργήσει η Microsoft. Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εταιρεία θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση καθώς επιδιώκει να αποτρέψει μια ενδεχόμενη συμπλοκή με τις αρχές ρύθμισης ανταγωνισμού.
Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε ότι η πρακτική της Microsoft να διαθέτει τον Internet Explorer ως τμήμα των Windows, παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες.

Η ΕΕ ζήτησε από την Microsoft να ξεχωρίσει το λογισμικό περιήγησης στο διαδίκτυο από το λειτουργικό πρόγραμμα. Η απόφαση αυτή λήφθηκε έπειτα από έρευνα ενός έτους σχετικά με παράπονα που εξέφρασαν ανταγωνίστριες εταιρείες όπως η νορβηγική Opera Software ASΑ. Αργότερα, στην υπόθεση συμμετείχαν η Mozilla Corp., η οποία διαθέτει τον Firefox αλλά και η Google Inc.

Σημειώνεται πως η Microsoft επιδιώκει να κερδίσει την εύνοια των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ, έπειτα από το πρόστιμο ύψους 2,63 δισ. δολαρίων που της επιβλήθηκε σχετικά με αντιμονοπωλιακούς κανόνες.

Πηγή: capital.gr